17.12.2008

Komiske budsjettforklaringer

Er Ap tatt med buksene nede, eller med grådige fingre inn i mor Sápmis sparegris? Nei, hevder Olli. Det er dette som har vært politikken deres hele tiden, alle andre må ha misforstått dem når de har kritisert NSR tidligere... Så prøver han å lansere et regnestykke som skal bevise at det er slik de har prioritert hele tiden, så og så mange prosent til Sametinget og så og så mange prosent til "folket". Vel, vel... Tro om de har lagt Samefolkets fond inn i dette regnestykket? Det kan virke slik - for av neste års fordeling av fondsmidlene, så har de jammen prioritert 1,2 millioner til sametingssystemet, ikke til "folket".

Dette bekrefter at den kritikken Ap har reist mot NSR tidligere, har vært både urimelig og uredelig. Urimelig, fordi den lønns- og prisstigningen Olli i dag viser til, ikke er noe nytt fenomen. Uredelig, fordi de enten snakket mot bedre vitende i 2005, eller rett og slett har valgt å endre mening siden da.

Olli har god samvittighet, sier han. Og han ser ikke det minste flau ut. Pengene går til et godt formål, det skal vi ikke være i tvil om. Rådsmedlemmene skal ha gode arbeidsforhold, sier han. I 2005 var han mer opptatt av "folket". Jeg syns kanskje Ap framstår som en smule maktarrogant, og ikke helt troverdige, sett i lys av tidligere utspill. Men jeg er jo ikke akkurat objektiv.

Men jeg er litt flau på deres vegne, faktisk... Man blir jo det når man ser noen uten bukser.

1 kommentar:

  1. Anonym18.12.08

    Mus lea measta miella geavahit sámi sátnevádjasa: "Dál gal dáčča dojii návllis"... Ii go son dat heivešii dása?

    SvarSlett