09.01.2009

Moro på Fjæsboka?

Det er mye moro på Facebook for tida! Denne uka har Sametingets rådsmedlemmer bidratt med litt ufrivillig moro i en veldig alvorlig sak. Rådsmedlem Vibeke Larsen og Hilde Nyvoll gjorde det alle på Facebook gjør av og til - vi er litt raske med å takke ja til å være med i de mange invitasjonene vi får til å delta i grupper - eller vi takker ja til en ny venneforespørsel bare for å være hyggelig. For Facebook er jo først og fremst en sosial greie. Eller? Det syns iallfall rådsmedlemmene, for Nyvoll mente hun var der bare som privatperson, og ikke som politiker. Litt merkelig egentlig, når man tenker på hvordan partilederen hennes bruker Facebook aktivt som en kanal for politisk profilering...

Politikerhatten er ikke så lett å kle av seg - enten det dreier seg om Facebook eller habilitet (fra sak til sak, forøvrig). Iallfall ikke når man er medlem av sametingsrådet, og har mange journalister på vennelista si. Da er det kanskje litt i overkant naivt å tro at ingen bryr seg om hvilke grupper man melder seg inn i...

Larsen kunne fortelle at det ikke gjorde noe at hun støttet kravet om utvisning av den israelske ambassadøren - fordi Sametinget ikke bedriver utenrikspolitikk! Det kunne hun kanskje fortalt til Olli, for han var da vitterlig ute med en pressemelding om nettopp konflikten i Gaza.

Riktig moro ble det først når moroklumpen Kollstrøm fra SFF truet med å opprette en gruppe på Facebook med formål å få både Larsen og Nyvoll ut av sametingsrådet. Han kan ikke ha fått med seg at terskelen for å opprett grupper på Facebook er så lav at en "trussel" om å opprette en gruppe blir mer komisk enn å faktisk gjøre det.

Som samepolitiker må du være politisk korrekt inntil det kjedelige. Dette har jeg som aspirerende sametingspresident selvfølgelig innsett, og det betyr at alle mine gruppeinnmeldinger blir nøye screenet og vurdert opp mot min politiske profil og eventuelle nåværende og framtidige tillitsverv. Dere trodde kanskje det bare var for moro at jeg er medlem av "Vi som sier TOY", "Få den fantastiske pære-isen i salg igjen" og "Rødvinselskende, vakre og intelligente kvinners forening". Nei, dette er beslutninger tatt etter grundige overveielser!

Hva kan man si bortsett fra å anbefale Facebook som en kanal for både privat og politisk moro og alvor?

1 kommentar:

 1. Åge Nordkild10.1.09

  Veldig bra, Ailie !
  Jeg støtter deg 100%. Det er godt for oss NSR-folk å ha en slik leder.
  Godt Nyttår !
  mvh Åge

  SvarSlett