02.04.2009

Sametingslistene offentliggjort!

Ved midnatt gikk fristen for å levere listeforslag til sametingsvalget ut, og nå har Sametinget offentliggjort listene her. Imponerende 55 lister er levert inn, og ikke uventet er det min egen valgkrets, Ávjovárre, som topper med 11 ulike lister. Det skal ikke mangle valgmuligheter for velgerne iallfall. Vår liste i Ávjovárre ser slik ut, og NSR-listene i de andre valgkretsene finnes her.

Ikke de store overraskelsene på listene. Kanskje noen uventede navn her og der, og noen uventede plasseringer, men det meste er slik som forventet. Det som er spennende at det er mange som satser bredt geografisk, med lister i mange valgkretser, og dermed vanskelig kan drive bare med enkeltssakspolitikk. De kommer til å bli utfordret, og utfordre hverandre på å utvikle en helhetlig politikk som omfatter mer enn bare en valgkrets - og det syns jeg er bra!

Det er vanskelig å la være å spekulere på hvordan dette slår ut i stemme- og mandatfordeling. Fra den gamle valgordningen vet vi at de store tjente på at stemmene ble spredt på mange - hvordan slår detet ut i dag? Vi er vel mange som sitter å regner litt i disse dager...

Må finne kalkulatoren! Tett før alvoret begynner!

2 kommentarer:

  1. Anonym2.4.09

    Store utfordringer i Ávjovárre. Arbeiderpartiet satser på husbesøk når det gjelder Stortingsvalget. Husbesøk og manntallsverving for NSR, hmmm - hadde det vært noe mon tro?

    SvarSlett
  2. Anonym2.4.09

    Det er bare hardt arbeid som hjelper, og en stor bølge forståelse for at hele Sametinget er et stort samarbeidsprosjekt mellom organisasjoner, partier og frie lister, som er tjent med at NSR har presidenten!

    SvarSlett