19.05.2009

Frp kommer ikke inn på Sametinget?

Ha! Den uformelle spørreundersøkelsen jeg har hatt gående på denne siden de siste dagene viser at et flertall av mine lesere mener Frp har dårlige muligheter for å bli representert på Sametinget (58%).

La oss håpe at leserne representerer et tverrsnitt av de samiske velgerne. Eller - kanskje ikke - for det er jo de som har stemt for at de tror at Frp får mandater på Sametinget. Betyr det at de selv vil stemme Frp? Neppe de som sier at de dessverre tror at Frp kommer inn på tinget (7%) - men kanskje de som mener at Frp kommer til å endre samepolitikken hvis de kommer inn på Sametinget (15%). Men det er vel ingen som stemmer på et parti i håp om at de endre politikken sin?

Vel - opptellingen av stemmer - (kanskje allerede klar 15.09.09!) vil vise hvem som har greidd å overbevise velgerne. I mellomtiden minner jeg om fristen til å registrere seg i Sametingets valgmanntall, 30.juni!

2 kommentarer:

  1. Snart kommer en meningsmåling, så jeg på fjesboka på NSRs medlemssider der.


    Aili Keskitalo fra NSR eller Egil Olli fra Same-AP?

    SvarSlett
  2. Meningsmålingene fra NRK Sámi Radio er alltid spennende, fordi vi ellers ikke får noen pekepinn om velgerne beveger seg - utenom valget. Men vi må huske på at feilmarginene er store, og dette rammer spesielt de små listene - meningsmålingene gir ikke noe godt bilde av deres reelle oppslutning.

    SvarSlett