08.05.2009

Frp og samisk nødmeldetjeneste

Frp engasjerer seg i samisk nødmeldetjeneste, ifølge NRK sámi radio. Men hvorfor skal samer ha rett til å snakke sitt eget språk når man rapporterer om ulykker? Er ikke det i følge Frp-koden en særrettighet som fører til apartheid og segregering og annet faenskap? Og hvordan skal det gå når pakistanere forlanger nødmeldetjeneste på urdu, somaliere på somalisk. Hvor går grensene? Hvorfor skal en etnisk gruppe komme med slike krav på bekostning av alle de andre? Er ikke dette snik-samifisering?

Men dette med samisk nødmeldetjeneste er uansett bare et midlertidig problem for Frp. Når man endrer Opplæringsloven slik at samiske barns rett til opplæring i eller på samisk fjernes, så vil man nok i løpet av en generasjons tid ha eliminert mulige nødmeldinger på samisk...

3 kommentarer:

 1. Anonym8.5.09

  Godt skrevet! Og jeg for min del ser ikke problemet med at f.eks. nødmeldingssentralen i Oslo har folk som behersker både urdu og swahili og hva det måtte være. Hva er problemet, spør jeg bare????

  SvarSlett
 2. Anonym8.5.09

  Kanskje vi må evakuere til Sverige eller Finland dersom FrP får gjennomslag for sin samepolitikk?

  SvarSlett
 3. Ja, poenget med nødmeldetjenesten må jo være å kommmunisere med mennesker i nød, og da kan det være en god ide å ta høyde for både språkmiljø og lokalkunnskap, enten det er i Kautokeino eller Oslo øst: kommunikasjon under stress er j utfordrende i seg selv.

  SvarSlett