05.07.2009

Tissepause på festival

Det finnes bare en situasjon som får meg til å ønske at jeg var mann, ikke samedame, og det er når jeg er på do på festival. Tenk å bare kunne snike seg litt sånn diskre bak en hesje eller noen busker, åpne smekken - og lette trykket...Ahh...! Må være herlig.

Men jeg er kvinnfolk og står i kø foran sommerens mest ulekre felt-toaletter... Uæhh...!

Når det gjelder festivaler så rangerer jeg dem etter headlinere, muligheten for å treffe kjente og fasilitetene. Det er her toalettene kommer inn. Ja, det må være tilgang på mat på festivalområdet, det må være tilgang på drikke på festivalområdet, og det må være gode tissemuligheter. Hva er viktigst? Akkurat når man står i dokø og gledegruer seg, så er det doene som teller.

Har vært på Skiippagurra-festivalen. Utmerket program, men veldig synd at Hellbillies avsluttet konserten så brått - uten å spille Krasafaren steinbu bl.a. De hadde også et OK øl/varmetelt - men der satt av en eller annen grunn alle røykerne - pyton. Etter røykeloven er man ikke lenger kalibrert for å håndtere tobakksrøyk i sånne mengder - ut igjen. Maten var noe av det beste jeg har spist på festival. Reinkebaben fra Østlia gårdsprodukter var kjempegod - men premien går til grillet sjølaks i bobolibrød med urtedressing fra Lupton. Den satt!

Men doene... På festival skal man være veldig forsiktig med hva man drikker - for det skal ut igjen - noe raskere enn annet... Jeg er jo over førti - så jeg tenker på konsekvensere, og det blir ikke riktig så festlig som det kunne blitt. Dobesøkene må også planlegges i forhold til programmet ("Nå begynner Alit Boazu å rigge til, best å gå på do før de begynner").

Doene i Skiippagurra kan man si mye om. Men en ting skal de ha: folk i dokøene var veldig hyggelige. Sjelden har jeg blitt så godt veiledet i hvilke doer det var best å unngå, hvor det manglet papir etc. Dette varierte jo utover kvelden: det skal ikke mer enn en uheldig festivalgjest med magetrøbbel til for å senke standarden betraktelig.

Trikset er også å ha litt dopapir på lomma, og gjerne noen våtservietter. Må jo tenke på hygienen... Sterke lårmuskler er også en fordel - slik at du ikke nødvendigvis MÅ sette deg på setet hvis det er preget ev flittig bruk. Vesker og sånt bør være festet på kroppen - sånn at du ikke nødvendigvis må sette dem fra deg på gulvet. Og så er det bare å trekke pusten dypt inn og styrte inn - og få det unnagjort!

Takk til Skiippagurra for to artige kvelder! Det kan bli flere festivalrapporter i løpet av sommeren...

5 kommentarer:

 1. Anonym6.7.09

  Har du eller dere kvinner testet denne enkle greia (oljet papprør) som gjør at dere også kan stå og tisse, bak en busk f.eks.
  http://www.rb.no/aktuelt/article2452481.ece

  Søk bare: jenter stående tisse

  Enkelt og greit og like feminint for den som måtte tro noe annet.

  SvarSlett
 2. Takk for tipset - den bør vel testes ut...

  SvarSlett
 3. Anonym6.7.09

  hehe... eller ka med en sånn pose man bruker når man skal ta urinprøve på barn???

  SvarSlett
 4. Anonym8.7.09

  Genialt! Hvor får man kjøpt et sånt rør?

  SvarSlett
 5. Anonym8.7.09

  Det hele handler om penger. Portable toaletter er kostbart, Skiippagurrafestivalen har ikke kapasitet til å kjøpe. Kommunen har to toaletter, noen leies fra Alta og noen fra Vsdsø. Mer penger = flere toaletter.
  I Skiippagurrafestivalen er det ingen som er ansatt. Produsenten får en beskjeden sum for å jobbe hele året, resten er frivillige og gjør alt på dugnad.

  SvarSlett