11.08.2009

Hva med hverdagspolitikken?

Det er litt av et paradoks at samme dagen som den rødgrønne regjeringen fronter sine samepolitiske milepæler, så får vi vite at den samiske klassen som skulle opprettes i Alta fortsatt ikke er avklart. Paradoks fordi man fra Ap sin side har argumentert med at "hverdagspolitikken" skal utvikles til fordel for ubehagelige og kontroversielle rettighetssaker slik som Kystfiskeutvalget og Mineralloven.

Skole, språk, kultur - det må jo være ukontroversielt? Men, nei, ikke i Alta, der en foreldregruppe har krevd undervisning på samisk for sine barn fra høstens skolestart. Kommunen ble gjort kjent med dette kravet i november, og nå, 8 dager før skolestart er det fortsatt uklart om det blir noe tilbud.

Det er også litt vittig hvordan sametingsrådet forsøker å bagatellisere de sakene de har vært på kollisjonskurs med regjeringen i . Hvor troverdig er det av Egil Olli å være fornøyd med utviklingen av sametingsbudsjettet nå - når han ikke var det i fjor høst? I pressemeldingen fra AID om de gode lovkonsultasjonene med Sametinget har de "glemt" å nevne kontroversene om mineralloven. Det må jo være fordi det er en liten fillesak, eller hva?

2 kommentarer:

  1. Anonym11.8.09

    så sant så sant...

    SvarSlett
  2. Man vil helst ikke legge til rette for noe som helst, betyr Aas sin reaksjon. Kommunen har definitivt ansvar og dette viser at et ombud for samisk språk og rettigheter er nødvendig å få på plass. Mulig at lovgivningen er for svak og at det bør presiseres at ti-eleversgrensen gjelder fra et visst tidspunkt.

    SvarSlett