26.10.2009

Reiseregninger som renselse

Det er tid for den store opprydningen i lommebok og vesker: hvor er alle kvitteringene fra reisene de siste (10) ukene? Det første tegnet på at jeg ligger på etterskudd med reiseregnskapet, er at lommeboka er så stappfull av kvitteringer at den ikke lar seg lukke. Det andre tegnet er at bankkontoen begynner å si i fra. Når far i huset begynner å stille ubehagelige spørsmål er det på tide å trø til. Det er nemlig som regel han som fyller tanken på bilen - og innimellom så demrer det for han at det er en temmelig ugunstig løsning. Han har utgiftene. Jeg har inntektene. Hvis de kommer da, det er jo avhengig av disse reiseregningene.

I dag har jeg gjort en virkelig innsats, og brukt noen gode timer på å rekonstruere valgkampturneen og det som fulgte etterpå. Jeg er kvitt alle kvitteringer, men som vanlig var det jo ikke til å unngå at noen kvitteringer ikke lar seg lokalisere. Da er det min filosofi at det er bedre å å refundert noe enn ingenting, så regningene blir levert.

Nå sitter jeg igjen som om jeg har gjennomgått en renselse... Rett og slett en zen-opplevelse av sjelelig ro og kontroll over tilværelsen. Det kan anbefales som alternativ til aromaterapi eller detox. Jeg er sikker på at jeg ser yngre og mer uthvilt ut. Veska og lommeboka er lettere. Skuldrene har falt tilbake og kolsetrolet har garantert senket seg. Jeg ser resultatet foran meg som en liten bunke grønne skjemaer, som skal ekspederes til ulike adressater i nabolaget. Og snart, om noe få uker, kan jeg kanskje til og med fylle tanken selv!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar