11.11.2009

Teaterbygg til Beaivváš

I går presenterte Beaivváš Sámi Nášunálteahter prosjektskissen for det nye teaterbygget, i samarbeid med Kautokeino kommune og Centrum Eiendom AS. Arkitekten er Jappe Nielsen. Sjekk ut sidene til GLR, nærradioen i Kautokeino for en titt på planene og bilder fra presentasjonen.

Et spennende bygg med rom for mange kulturopplevelser, og en flott base for turneteateret Beaivváš. Og hvis ting utvikler seg i riktig retning kan det kanskje bli et senter for kommunikasjon også! Tenk deg å kunne se en Beaivváš-premiere på pcen der hvor du er, eller oppleve en opera-forestilling i Milano i teaterbyggets nye storsal.

Jeg tenker på å gå langs en fakkelbelyst sti en høstkveld om en tre års tid, gjennom skogen opp til teaterbygget, på tur til åpningsforestillingen! Kanskje det blir en kavalkade over Beaivváš tidligere oppsetninger - eller kanskje det blir ny samisk dramatikk? Gleder meg uansett!

2 kommentarer:

  1. Anonym21.11.09

    Initiativet til ordføreren og Gullik Hansen er bra, men prosjektet slik det er presentert løser på langt nær ut det potensialet et nytt bygg for Beaivvas har. Bygget er vanlig, norsket, institusjonellt og kjedelig. Beaivvas er spennende, Kautokeino er spennende, Sapmi er spennende, men bygget viser ikke noe av dette. Beaivvas har en spennende scenografi og er viktige kuturformere og formidlere, men bygget viser ikke noe av dette. Samisk arkitektur skal være med på å forme det nye samiske samfunnet. Er redd dette bygget stadfester at det samiske samfunnet ikke klarer å stake ut en egen arkitektur. Bruk samisk formgivere og bygg samisk arkitektur og verden vil se til Sapmi!

    SvarSlett
  2. Laila C23.11.09

    Premiere på pc'en??!! Jeg hadde glatt betalt opptil en fullpris billett for det ja. Kanskje dette er en forretningsidé for teateret?

    SvarSlett