13.08.2010

Mer om monster-master...

Strategien fra monster-mast-tilhengere er visst klar: motstanderne skal skremmes med høye strømregninger... Kan det fungere? Neppe blant hard-core motstandere... RisiKABELt å gjøre monster-mastene til en valgkampssak før neste høst, slik det nå ser ut til å gå...

Også her nordpå henger vi oss på. NRL velger helt riktig strategi: dette åpner for sjøkabel også på strekningene Balsfjord-Kvalsund og Kvalsund-Varangerbotn. Og det bør det gjøre! Nå er sjøkabel på hele strekningen neppe aktuelt, og jordkabel vil uansett medføre anleggsarbeid, varige inngrep og vedlikehold i reinbeiteland, så en kombinasjon av luftsstrekk og sjøkabel hadde vel vært optimalt. Det bør kunne gjennomføres, og må som et minimum utredes i forhold til konsekvensene for reindrifta.

Ett lite aber: hva betyr sjøkabel for fisket i fjordene? Det har vi hørt lite om, kan det være fordi det ikke har noen negative konsekvenser?

Sametinget "jobber med saken", og mener tydeligvis ingenting om det største akltuelle naturinngrepet i reinbeiteland. Noen bidrag til samfunnsdebatt kan man tydeligvis ikke vente fra den kanten. Først når saken er ferdig debattert kanskje...

Tror forresten luftspenn-tilhengerne bør prøve å finne et annet navn til mastene, slik at de ikke høres som forferdelige ut. I stedet for monster-master bør de lansere navn som mini-mast, eller mummi-mast...

Kanskje du har noen forslag på alternative maste-navn?

7 kommentarer:

 1. Anonym13.8.10

  kanskje kongemast? Mye moro man kan ha med å manipulere språk :D

  SvarSlett
 2. Skremmes? Om man ikke forstår, eller er villig til å forstå, at kabel koster mer enn luftspenn så er det vel kanskje på tide å åpne en bok om elektro, type grunnleggende.

  Rundt kabel vil det bli forbudt med redskaper som bedriver bunntrål, ankring blir forbudt osv. Og angående navn på mast: mast.

  Prisen for kabel, er ørti ekstra rein i skatt. Velbekomme.

  SvarSlett
 3. Anonym13.8.10

  Argumentet om økte strømregninger viser at noen har lyktes fantastisk godt med den fordummingsstrategien som er lansert i etterkant av denne gigantiske brøleren fra de rødgrønnes side. All ny teknologi koster inntil vi tar i bruk de riktige tingene!! Og forressten; hvor smart ville det være at kostnader forbundet med vern av naturen skal belastes de som vil det, mens kostnadene med ødeleggelse av naturen (på den minst kostnadskrevende måte - vi er jo et ansvarlig folkeferd må vite!)selvfølgelig skal belastes felleskapet??

  SvarSlett
 4. Anonym13.8.10

  Jeg lurer på hvorfor ikke strømledningene kan legges under brua i Hardangerfjorden. Det er teknisk mulig, og da vil det jo ikke bli mer skjemmende enn det allerede blir med brua.

  SvarSlett
 5. Registrerer at regjeringen allerede går tilbake på løftene om en uavhengig utredning av sjøkabel. Nå har man bestilt en rekke mindre utredninger, slik at Statsministerens kontor selv kan trekke konklusjonen... Sånn går nu dagan, vi er vel ikke ferdige med denne skaen riktig ennå!

  SvarSlett
 6. Your article has so many useful information,and so attractive design.I am very like this.Online Store,everyone like to buy yourself lovely and comfortable shoes or clothes.Unique design bag,I think in our country this kind of design is so little.Right?hah!!Why don't you try our new design puma shoes on sale shoes?It has high protect function,and also make your feet feels very comfortable.In our store, nike nz shox has a large discount activity online,already attracted so many customers attention.If you like them,you must hurry action to choose them.At the same time,uinque design and perfect appearance puma future cat now hot selling online.I hope we can learn each other.

  SvarSlett
 7. detnorskefolk30.8.10

  Hvorfor forteller de oss ikke sannheten?

  Tilrettelegging for stor eksport samt elektrifisering av Nordsjøen. Hvorfor denne ensidige vektlegging av Bergens kraftbehov? Hvorfor prøver de å føre oss bak lyset? Vi følger spent med på hvordan regjeringen har tenkt å ”flette inn” de egentlige årsakene nå som pressen og andre ruller opp mer fakta i saken.

  Ta en titt på denne artige fremstilling på youtube..... basert på regjeringens pressekonferanse 10. august. Del den gjerne med venner og familie!

  http://www.youtube.com/watch?v=LZWhDfTTE6o

  SvarSlett