18.08.2010

Skolestart sett fra eneboligen

I dag begynte skolene i Kautokeino, og noen år framover har jeg ingen unger i barneskolen, bare på ungdomsskolen og videregående skole (!) Føler meg veldig voksen... Har alltid likt høst og skolestart, har vel tilbrakt altfor mange år på skolebenken selv - syns det er normaltilstanden. Bøker som er så nye at du brekker opp permen. Timeplanen på en tom oppslagstavle. Studielånet på utbetalingsanmodning i posten. Ny hybel.

Eller kanskje ikke hybel? Avisene melder om boligkrise for studenter i mange byer, og på facebook er det mange kjente som leter etter hybler til sine håpefulle på videregående i f.eks. Alta. Verre en tidligere år, skal man tro media... Jeg har en hukommelse tilbake til sent på 80-tallet når det gjelder studentboliger, og det var pinadø ikke greitt da heller. Private hybler, studentboliger, kollektiv, jeg kjenner stressnivået stige bare av tanken. Hvorfor er dette fortsatt en så stor flaskehals for studerende ungdom?

Det er en sann luksus å eie sitt eget hjem. Etter studietiden var det ikke så mye greiere, det ble leieobjekt etter leieobjekt, med Statsbyggs tidsbegrensninger stadig i bakhodet. og hvor skulle vi slå oss til. Det er en lettelse å ha etablert seg på boligmarkedet med et hus stort nok til familien, til tross for rare planløsinger og stadige vedlikeholdsbehov.

Jeg har den største sympatien for alle studentene og elevene der ute som sliter med å skaffe seg et ok sted å bo. Og så mener jeg at studentsamskipnadene rundt omkring i norske byer skal få et skikkelig løft slik at de er i stand til å investere i de boligene som trenges!

1 kommentar:

  1. So perfect design.I also want to learn how to make it.According to your introduce,I have some good idea to do my work.Thanks to share those.At the same time,I also want introduce some useful and comfortable cheap polo shirts t shirts.During this fashionable summer,most of customers want to buy a suitable fashion clothes for yourself.Now in our online store,our custom women's polo shirts wholesale,the cheapest price and worthy trust quality already attracted so many peoples attention.Our latest style lyle and scott sale is outlet now.I hope we can learn each other.

    SvarSlett